S'amplien les instal·lacions del centre d'atenció precoç a la infància DAPSI

Dijous, 25 d'abril de 2019 a les 00:00

El DAPSI guanya més espai i confort amb sis noves sales d'atenció als i les usuàries del servei. 

El passat 10 d'abril, el President i Vice-President de la Mancomunitat, el sr. Carles Escolà i el sr. José María Osuna, acompanyats de la regidora de cultura de Cerdanyola del Vallès, la sra. Elvi Vila, van fer una visita a les instal·lacions del Dapsi. La coordinadora del centre, els va ensenyar com han quedat la segona i tercera planta després de les intervencions realitzades. Han pintat tot l'espai, canviat el mobiliari i col·locat parquet.

Els espais d'atenció als infants i les seves famílies ha millorat notablement, ja que l'augment del nombre de sales ha permès una redistribució dels espais, i aquests han guanyat en més capacitat i confort. Això ha comportat també una millora de les condicions laborals dels professionals que hi treballen, ja que ara disposen d'una sala de treball per cadascun d'ells (fins ara les compartien) a més d'una nova sala de reunions i espai de descans. Aquesta millora reverteix en el seu benestar i té un impacte directe en l'atenció als i les usuàries del centre.

Les noves sales de fisioteràpia compten amb llit hidràulic específic per a poder fer teràpia seguint les premisses del concepte bobath, entès com una forma de pensar, observar i interpretar el que fa el/la pacient. A partir d'aquí, el/la fisioterapeuta ajusta la seva intervenció a través de tècniques per veure i sentir el que necessita, i què poden fer per aconseguir el seu objectiu. No ensenyen moviments sinó que els possibiliten.​

El servei d'atenció precoç DAPSI atén als nens de 0 a 6 anys de les poblacions de Cerdanyola i Ripollet que presenten dificultats en el seu desenvolupament o es troben amb risc de patir-les. El servei es presta a través de la cooperativa DAPSI SCCL i compta amb el suport de la Mancomunitat Intermunicipal Cerdanyola Ripollet i Montcada, que els proporciona la infraestructura de local per a l'atenció. La planificació de la intervenció en cada cas inclou les necessitats de l'infant, així com de la seva família i la resta d'àmbits, com ara l'escolar i social.

 

 

Darrera actualització: 29.04.2019 | 13:52